Surf CampCanggu, Bali
Surfing i Canggu, Bali - Den ultimate surfeguiden
Bali er en høyt rangert surfedestinasjon på mange surferes "bucket lists", og vi forstår godt kjærligheten og lengselen etter denne paradisøya! Her er vår guide til hva du trenger å vite for å forberede deg til en av de beste surfeturene i livet. Bali har fantastisk mat, vakker natur og flotte bølger. Hva mer kan man ønske seg på en surfetur? Vår surfecamp på Bali ligger i vakre Canggu, og her er alt du trenger å vite før du ankommer!
Kjappe fakta om Indonesia: Ting å vite før du drar

Offisielt språk: Indonesisk
Tidssone: GMT+7
Valuta: Indonesisk Rupiah (IDR)
Hovedstad: Jakarta
Befolkning: Omtrent 274 millioner mennesker.
Religion: Flertallet av den indonesiske befolkningen er muslimer. Bali er en svært åndelig øy der mennesker med ulik tro lever sammen.
Strøm: Spenningen i Indonesia er 230 V. Standard stikkontakter er av type C og type F.
Flagg: 🇮🇩
Surfing i Bali: Alt du trenger å vite om dette verdenskjente surfeparadiset

Bali er et kjent surfested og en drømmedestinasjon for mange surfere over hele verden. Med Lapoint vil du surfe med våre lokale instruktører som har vokst opp med å surfe de vakre bølgene på Bali. Øya har noe for alle, enten du tar din første bølge eller leter etter barrels.
Les mer om våre surfekurs Bali her
Sesong og surfeforhold: Når er den beste tiden å surfe på Bali?

På denne tropiske øya kjennetegnes sesongene av to distinkte perioder: tørrsesongen og regnsesongen. Bali tilbyr solrikt vær hele året, men det er naturligvis variasjoner mellom sesongene.
Tørr- og regnsesongen byr på unike opplevelser, fra solfylte dager perfekte for utendørs eventyr til frodige landskap vekket til live av tropiske regnskurer.
Tørrsesong (sommer): April til September
Regnsesong (vinter): Oktober til Mars
Forholdene i tørrsesongen: Klar himmel og store dønninger
Tørrsesongen regnes som den beste tiden for surfing på Bali, med rene forhold og større og jevne bølger som kommer inn fra Det indiske hav. Tørrsesongen tilbyr perfekte bølger for alle nivåer, men er spesielt bra for mellomnivå- og avanserte surfere.
Dagene er typisk varme og tørre med klar himmel, noe som også betyr at tørrsesongen er høysesong for turister som besøker øya.
Forholdene i regnsesongen: Forfriskende regn og færre mennesker
Regntiden bringer mer tropisk regn og sporadisk tordenvær. Det pleier vanligvis å regne noen timer om morgenen og ettermiddagen (noe som kan være ganske forfriskende etter en lang dag i solen!). Regnet får også det frodige, grønne landskapet til å blomstre og våkne til liv, noe som gjør det til den perfekte tiden å utforske jungelen, fossefallene og rismarkene.
Regntiden tilbyr fortsatt mange surfemuligheter, men bølgene kan være litt mer uforutsigbare. Dønningene er mindre enn i tørrsesongen, noe som gjør det til en fin tid for mindre erfarne surfere å besøke. Dette regnes også som lavsesong for turister, noe som betyr færre folkemengder på surfestedene!
Når er den beste tiden å surfe på Bali for mitt nivå?
Bali tilbyr surfbare bølger året rundt, noe som gjør hver sesong ideell for surfing! Likevel, hvis du ønsker å fange de beste bølgene som passer ditt ferdighetsnivå:
Nybegynner: Hele året
Middels øvet: Hele året
Avansert: April til September
Nybegynnere og surfere på mellomnivå vil nyte Bali-bølgene hele året, men kan dra nytte av å besøke øya i regntiden. På denne tiden er bølgene mindre, og det er færre mennesker i vannet, noe som gjør det lettere for nybegynnere å øve uten for mange mennesker. Tørrsesongen tilbyr perfekte bølger for alle nivåer, spesielt for de mer avanserte surferne som kan nyte de større bølgene og renere forholdene.
Hvordan er stemingen i vannet?

Stemningen i vannet mens du surfer på Bali er som regel avslappet og inviterende for surfere på ulike ferdighetsnivåer. Imidlertid, siden det er en svært populær surfedestinasjon, kan det også bli ganske overfylt.
Hvis du respekterer lokale skikker og dine medsurfere i lineupen, vil du få dine bølger!
Surfebrett anbefalinger: Hvilket surfebrett bør jeg ta med til Bali?

Bali tilbyr et mangfold av bølger, så det er flere alternativer for hvilket brett du ønsker å surfe på! Vi har et godt utvalg av brett på campen, men hvis du vil ta med ditt eget brett vil vi anbefale:
Shortboard: Ta med ditt shortboard hvis du ønsker å surfe på Balis raske og hule bølger. Det er et godt valg å ta med et fint performance-brett for å ta bølger som bryter raskt og bratt. Og ikke glem, det er også bra for å surfe barrels!
Fish: En fish er et godt valg for å være forberedt på Balis allsidige bølger.
Longboard: Bali tilbyr flotte surfesteder med rolige og milde bølger som er ideelle for å padle inn i på et longboard. Balis lange bølger gir noen flotte muligheter for noseriding!
Lokalt vær: Solfylte dager og tropisk vann

Bali er en tropisk øy med behagelige temperaturer fra januar til desember. Selv om det er en flott destinasjon hele året, er det lurt å være forberedt på at turen kan se forskjellig ut avhengig av hvilken måned du kommer.
Lufttemperatur: Bali tilbyr generelt tropisk vær, med temperaturer som varierer fra rundt 26°C til 32°C gjennom hele året.
Vanntemperatur: På grunn av sin beliggenhet nær ekvator forblir vannet på Bali relativt varmt og konsistent hele året. Vanntemperaturen er vanligvis et sted mellom 26 °C og 29°C.
Tørrsesongen er når luft- og vanntemperaturene vanligvis er på sitt varmeste. I regntiden forblir lufttemperaturene varme, mens vanntemperaturene kan være litt kjøligere.
Når det gjelder våtdrakt og badetøy: Hva bør jeg ha på meg når jeg surfer på Bali?
Selv om det ikke er behov for våtdrakt i Balis tropiske klima, er det noen ting du bør vurdere å ha på deg for å beskytte deg i vannet:
Badetøy: På Bali kan du alltid surfe i badetøy; våtdrakt er ikke nødvendig på noe tidspunkt.
Rashguard: Beskytt deg mot solbrenthet og utslett ved å bruke en rashguard.
Leggings: Hvis du trenger ekstra beskyttelse mot solens stråler, og for å beskytte knærne mot utslett fra surfebrettet.
Surfehatt: Beskytt ansiktet, ørene og nakken mot solen med en hatt (helst med hakerem slik at den sitter godt).
Reef boots: Å tråkke på skarpt rev, steiner eller kråkeboller kan ødelegge hele surfeturen din. Beskytt føttene dine ved å bruke et par reef boots!
Surfesikkerhet: Hva bør jeg være oppmerksom på?

Samtidig som surfing på Bali er en flott opplevelse, er det noen ting du må være klar over for å sikre at surfeøkten din blir både hyggelig og risikofri.
Lange turer …i trafikken: Vær forberedt på at noen av de lengste turene på Bali kan være i bilen på vei til surfestedet.
Forhold i vannet: Vær oppmerksom på grunne rev, kråkeboller og tidevann.
Lokale farer: Vær oppmerksom på andre surfere i vannet, unngå å komme i veien for erfarne surfere, og hold et øye med nybegynnere og deres store brett.
En siste kommentar om surfing på Bali: Uforglemmelige bølger som er vel verdt trafikkorkene til stranden

Er du klar til å fange noen av de beste bølgene i verden i fantastiske tropiske farvann?
Surfing på Bali lover uforglemmelig surfing for alle nivåer, og bølgene som venter på deg gjør at det er helt verdt å sitte gjennom de sporadiske trafikkorkene for å komme til stranden.
Lapoint Surf Camp: Hvor bør jeg bo på Bali?

Er det endelig på tide å gjøre drømmen om å surfe i Bali til virkelighet? Fantastisk! Men hvor på øya bør du bo under oppholdet ditt? Vårt favorittsted i Bali er Canggu, derfor er vår vakre surfecamp lokalisert der. Canggu er en livlig by med mange surfebutikker, morsomme barer, rismarker og fantastiske restauranter og kafeer. Strendene Old Man's og Batu Belong er begge bare noen få minutters gange fra campen. Denne byen har alt du trenger og mer for å ha en flott surfeferie!
Trafikk transport: Hvordan komme seg rundt på Bali
Trafikken på Bali kan være ganske hektisk, med veiene fulle av biler og motorsykler. Vær forberedt på å tilbringe tid i trafikkorker i turistområder som Canggu og Ubud, selv korte avstander på veiene kan dessverre ta lang tid.
Ankomst og avreise til og fra surfecampen
Surfecampen vår ligger omtrent 40 minutter unna Denpasar International Airport (DPS), også kjent som Bali Ngurah Rai International Airport, og du kan komme dit med vår Lapoint transport ved å svare på vår velkomst-e-post når du har bestilt turen din. Transporten kan plukke deg opp til hvilken som helst tid du ønsker, og kjøreturen tar omtrent 50 minutter.
Å komme seg rundt på Bali
En populær måte å komme seg rundt på øya er å leie en motorsykkel, men sørg for å bruke skikkelige sko og beskyttelse. Det er mange som kjører motorsykler i flip-flops eller til og med barfot, noe som kan være ekstremt farlig ved ulykker. Og ikke glem å bruke hjelm! Å kjøre motorsykkel uten skjorte er både farlig og dårlig sett på.
Selv korte avstander på veiene kan ta lang tid. Hvis kafeen der du skal møte vennene dine ligger ti minutter unna, er det lurt å dra dit 20 minutter før avtalt tid. Rushtiden er sent på morgenen og på ettermiddagen/tidlig kveld for turister når de drar ut på dagsturer, og igjen når de returnerer fra turene. Den lokale rushtiden er tidlig om morgenen og på ettermiddagen/tidlig kveld.
Noen biler tilbyr snacks og vann under lange bilreiser, men det er lurt å ha med seg vann og snacks i tilfelle.
Deilige lokale retter: Hva og hvor å spise på Bali
Maten på Bali er fantastisk (dette alene er en god grunn til å besøke øya!), og du kan finne flotte kafeer og restauranter i nærheten av surfecampen. Det er mange sunne alternativer, og mange steder tilbyr både veganske og glutenfrie retter. Du vil også finne warungs rundt om på Bali, en warung er en familieeid virksomhet (som en kafé, butikk eller restaurant).
Tradisjonell balinesisk og indonesisk mat:
Nasi goreng: En populær rett i Indonesia som består av stekt ris, grønnsaker og kjøtt.
Babi Guling: Babi Guling, eller grillet gris, er en tradisjonell balinesisk rett.
Lawar: En tradisjonell balinesisk rett laget av blandet kokosnøtt, grønnsaker og kjøtt.
Sambal Matah: En balinesisk salsa som gir litt krydder til måltidet ditt.
Nasi Jinggo: En enkel, men deilig rett som består av ris, kylling, nudler og sambal goreng.
Sate lilit: En av Balis signaturretter, malt kjøtt som er surret rundt en pinne laget av sitrongress eller bambus.
Nasi Campur Bali: En risrett servert med ulike grønnsaker, kjøtt og annet tilbehør på et bananblad, vanligvis sammen med sate lilit. Det er ofte tre varianter av retten: nasi campur ayam (med kylling), nasi campur pedas (som er krydret) eller den klassiske balinesiske nasi campur babi som er med Babi Guling-svinekjøtt.
Rujak Buleleng: En frisk og krydret fruktsalat som inneholder frukt og grønnsaker som jicama, guava og mango.
Es Daluman: En kokosnøtt drink laget med palmesukker og grønn gelé fra Dalumen blader.
Hvor å spise på Bali?

Nyt tradisjonelle restauranter og trendy kafeer rundt i Canggu - her er noen av våre favoritter:
Shady Shack
Crate Cafe
Secret Spot
The Shelter
Warung Local
Pakking: Hva skal jeg pakke for surfeturen til Bali?
En vanlig feil for reisende som kommer til Bali, er å pakke for mye. Stol på oss, du vil ikke bære på ryggsekken rundt øya med mye mer enn du faktisk trenger i løpet av turen din. Her er noen tips om hva du bør pakke med deg.
Pass
Gode sko: Husk å ta med et par solide sko hvis du planlegger å leie en motorsykkel eller dra på tur.
Førstehjelpsutstyr: Det er lurt å pakke med deg et lite førstehjelpssett som inneholder antibiotika og smertestillende medisiner, siden det er lett å få "Bali's belly", også kjent som symptomer på matforgiftning.
Myggmiddel: Akkurat som oss, elsker mygg Bali! Så ikke glem myggmiddel hjemme.
Solkrem: Ta med solkrem med høy solfaktor, og sørg for at den er skånsom for havet og korallrevet. Vi selger også sink på camp.
Vannflaske: Vi selger ikke plastvannflasker på campen, så husk å ta med en gjenbrukbar flaske. Du kan også kjøpe en miljøvennlig flaske på campen.
Lette klær: Temperaturen på øya er varm hele året, så ta med lette klær og en hatt for å beskytte deg mot solen.
Badetøy og badeshorts: Du trenger ikke våtdrakt når du surfer på Bali, men ta med badetøy som passer for surfing. Du vil ikke at bikinien eller badeshortsene skal falle av under din første wipeout i vannet!
Strandhåndkle: Vi tilbyr badehåndklær på surfecampen, men husk å ta med et håndkle for stranden (eller kjøp et i lokale butikker).
Regnjakke: Ta med paraply og vanntett jakke hvis du skal besøke Bali i regntiden.

Bærekraft
Stranden er vårt hjem. Vi forlater den finere enn vi fant den.
Det er viktig for oss å ta vare på det lokale samfunnet vi er en del av, havet vi elsker, og strendene som er vårt andre hjem. Vi er opptatt å tilføre verdi og gi tilbake. For å gjøre dette er både ansatte, venner og gjestene våre engasjert i resirkulering og andre tiltak for å ta vare på miljøet. Hver uke har vi beach clean-ups på campene våre, for å være sikre på at vi forlater strendene litt renere enn vi fant dem.
Lapoint